Sdílej

S trochou nadsázky lze říct, že každá Čech je zároveň i grilovací nadšenec. Grilujeme totiž vše, opékáme, co nám přijde pod ruku. Začínáme od chleba, přes zeleninu, maso, ryby, až po oblíbené hamburgery a steaky. Aby byl výsledek grilování vždy perfektní, pořiďte si nejdřív kvalitní venkovní grily. Před úplně prvním grilováním si dejte s vaším grilem trošku víc práce. Raději jej z venku omyjte, a pokud je již použitý z loňska, oškrábejte z něj všechen starý popel a jeho rošt vyčistěte za použití drátěného kartáče. Před každým grilováním jej použijte na dočištění připálených kousků masa na roštu a následně namažte rošt olejem nebo kůží ze špeku. Jídlo se vám pak na něj nebude přichytávat.

Zahradní grily na maso a zeleninu

Velkou výhodou grilování je, že si před ním maso nemusíte nijak dlouze připravovat. I když si vzpomenete na poslední chvíli, postačí ho na chvilku naložit do směsi oleje s cibulí a česnekem. Můžete maso ale do této lázně ponořit i přes noc a nechat jej tam odpočívat. Výsledek pak bude mnohem lepší. Maso pokládané na vaše zahradní grily bude křehounké a bude se vám úplně rozplývat na jazyku. Nedoporučujeme kupovat marinády, které jsou zbytečně nezdravé. Asi hodinu před grilováním si připravte zeleninu, jako cukety, lilky a papriky, kterou pokrájíte a necháte vydýchat. Můžete ji velmi lehce osolit a opepřit. Grilovaná zelenina na přírodní způsob stačí před podáním pouze pokapat olivovým olejem.

Do malých prostorů přenosné minigrily

Pokud máte potíž s nedostatkem místa, budou vám vyhovovat přenosné mini grily. Například gril na dřevěné uhlí dodá masu jeho naprosto nezaměnitelnou chuť a hlavně vůni. Oproti tomu grilování na plynu bude pro vás zcela nenáročné. V každé m případě platí, že maso se pokládá na rošt až ve chvíli, kdy je váš gril plně rozpálený. Na plynu je to hned a u uhlíků se musí chvilku počkat. Chvilku maso opékáte z každé strany a po pár minutách, tak aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušené, můžete podávat. Zelenina se griluje ještě kratší dobu, jakmile je změklá, ale ještě stále pevná, pouze lehce opečená, bude vám chutnat.

Sdílej
PředchozíNakupujeme párty stany
DalšíCviky pro pevné paže
Zajímám se o módu a zdravý životní styl. Pokud Vás něco zajímá, máte nějaký tip, nebo zájem o spolupráci- napiště mi :)

žádný komentář

Napsat Komentář